Henkilökohtainen avustaja Helsinki - Debora

Henkilökohtainen avustaja

Jokainen ihminen on meille oman elämänsä asiantuntija. Henkilökohtainen avustaja auttaa elämään itsenäistä elämää ja on mukana niin arjessa kuin juhlassa. Avustaminen ei katso aikaa eikä paikkaa. Henkilökohtaisen avustajan tehtävänä on varmistaa turvallinen ja toimiva arki, jotta asiakkaamme voi viettää yksilöllistä ja omien arvojensa mukaista elämää. Avustaja on tukena kotona ja kodin ulkopuolella. Meille on kunnia-asia varmistaa, että asiakkaamme voi tehdä juuri niitä asioita, joita hän tekisi, jos hänellä ei olisi vammaa tai sairautta.

Avustajamme kulkee tukena arjessa:

  • opiskelussa ja työnteossa avustamista
  • vapaa-aikana avustamista erilaisissa harrasteissa ja tapahtumissa
  • henkilökohtaisissa päivittäisissä toimissa
  • kodinhoidollisissa toimissa

Henkilökohtainen apu on ennen kaikkea arjen laadun parantamista. Debora tarjoaa palvelua useilla paikkakunnilla Suomessa.

Apua saa täältä

Tukea itsenäiseen elämään

Henkilökohtainen apu on vammaiselle ihmiselle itsenäisen ja omannäköisen elämän tukena. Henkilökohtainen apu sisältää mm. työssä, opiskelussa ja vapaa-ajalla sekä päivittäisissä toiminnoissa avustamista. Vammaispalvelulain mukaan henkilökohtainen apu ei ole hoitoa tai hoivaa, vaan sen tarkoituksena on auttaa vammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan.

Ammatillinen henkilökohtainen apu on tarkoitettu asiakkaille, joilla sairauden tai vamman luonne edellyttää ammatillista apua. Se on luonteeltaan enemmän hoivan kaltaista ja sen tavoitteena on tukea perustason avustustyötä. Ammatillista henkilökohtaista apua antavat koulutetut sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

Deboran asiakkaana voit itse vaikuttaa avustajavalintaan, määritellä avustajien työajat, sekä toimia avustajille työnjohtajana. Ennen kaikkea voit keskittyä omaan elämääsi ja luottaa siihen, että avustaja saapuu työhön sovittuna aikana ja asianmukaisen perehdytyksen saaneena. Palvelu toimii normaalisti myös lomakausina ja järjestämme sijaisen mikäli oma avustajasi sairastuu. Deboralla on laaja-alainen kokemus henkilökohtaisen avun järjestämisestä ja palvelumme on saatavilla valtakunnallisesti.

Deborassa avustajina toimii sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, alan opiskelijoita sekä muutoin soveltuvan kokemuksen saaneita ja auttamistyöhön soveltuvia henkilöitä. Deborassa avustajilla on monimuotoista erityisosaamista, kuten vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien tuntemista, apuvälineiden käytön osaamista sekä nosto- ja siirtotaitoa.

Ota yhteyttä jo tänään

Luotettava sijainen avustajan poissaoloihin

Voit tiedustella meiltä myös sijaispalvelua, mikäli toimit itse työnantajana avustajallesi. Järjestämme sopimusasiakkaille sijaisen oman vakituisen avustajan sairastuessa, lomakausina tai palvelutarpeen lisääntyessä. Sijaispalvelun piirissä avustajien vaihtuvuus voi olla suurempaa, siksi suosittelemme asiakkaita hankkimaan avustamisen kokonaispalvelun Deborasta. Tällöin tutut ja luotettavat avustajat ovat asiakkaiden käytettävissä joka päivä ympäri vuorokauden.

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulaissa määritelty vammaisen ihmisen subjektiiviseksi oikeudeksi.

Debora toimii henkilökohtaisen avun palveluntuottajana valtakunnallisesti.

Tuotamme tarvittaessa apua ympäri vuorokauden.

Kunnan sosiaalityöntekijän myöntämällä palvelusetelillä tai maksusitoumuksella palvelu on asiakkaalle täysin maksutonta.

Voit tilata palveluita Deborasta myös itse maksavana.

Tilaa maksuton kartoituskäynti

  • EHDOT *
    Suostun asiakastietojen keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön. Lue ehdot »
  • (*) Pakolliset kentät merkitty tähdellä.